■ با وجود فضیلت های بسیاری که برای نماز اول وقت گفته شده آیا موارد استثنائی وجود دارد که انسان بواسطه آن بتواند نمازش را به تاخیر بیندازد؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: آن چه از روايات استفاده مي شود اين است که نماز اول وقت اهميت ويژه و خاصي دارد و بايد آن را بر کارهاي معمولي و غير ضروري مقدم داشت. اما اگر کاري که با نماز اول وقت در تزاحم و تعارض است به جهتي اهميت و خصوصيتي داشته باشد که بايد آن را بر نماز مقدم داشت اشکالي ندارد.
به عنوان نمونه انسان براي درك فضيلت نماز جماعت مي تواند نماز اول وقت خود را به تاخير بندازد تا نمازش را به جماعت بخواند و يا در ماه رمضان اگر انسان نتواند با توجه و حضورقلب نماز اول وقت و پيش از افطار بخواند و يا مهماني دارد که مايل به افطار در اول اذان است بهتر است اول افطار کند و سپس نماز بخواند.
البته در برخي موارد خواندن نماز اول وقت باطل بوده و يا به تاخير انداختن نماز واجب مي شود كه در اينجا توجه شما را به دو نمونه جلب مي نمائيم:
- در صورتي كه شرايط صحت نماز ( همچون طهارت ) در اول وقت آن فراهم نباشد، اما فراهم نمودن شرايط تا پايان وقت امكان پذير باشد، در اين صورت خواندن نماز باطل است مثلا لباس فردي نجس شده و تعويض و يا تطهير آن در اول وقت نماز امكان پذير نيست اما چنين فردي تا قبل از قضا شدن نماز مي تواند لباس خود را عوض و يا پاك نمايد كه در اين صورت تا فراهم شدن شرايط صحت نماز بايد صبر نمايد.
- اگر کار واجبي در اول وقت نماز پيشامد کند. مثلا طلبکار طلبش را درخواست کند و يا جان کسي در معرض خطر باشد و بايد در اول وقت نماز او را به دکتر رسانيد و يا نماز خواندن در اول وقت موجب شود انسان دچار آسيب و ضرر سنگيني گردد دراين صورت به تاخير انداختن نماز لازم مي باشد. با این وجود نباید فراموش کرد که به هر حال نماز اول وقت مستحب است اما نمی توان گفت در همه حالات بر همه کارها مقدم است بلکه باید مورد را بررسی کرد و میان آن کاری که با نماز اول وقت تعارض دارد و ارزش و اهمیت نماز اول وقت نسبت سنجی کرد و سپس انتخاب نمود.
1402/2/20 ساعت 11:09
کد : 112
لینک مطلب

■ با سلام در ا حدیث رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم فرموده است: «الصلاة... راحة للبدن..منظور از اینکه نماز در بدن به انسان راحتی می دهد چیست؟

این حدیث درباره نماز شب است: «صلاة اللیل... راحة الابدان»؛(53) نماز شب سبب آرامش بدن می شود.(بحارالانوار، ج 87، ص 162). علت آن می تواند از نظر جسمی، سحرخیزی باشد. از سویی کسی که مداومت بر نماز شب دارد، تلاش می کند که شب را زودتر بخوابد، تا توفیق نماز ...

■ حکم وضو گرفتن در هنگام صعوبت در رفع مانع چیست؟

یکی از واجبات وضو نبودن مانع برای رسیدن آب به بدن است. حال ممکن است فردی که سرو کارش با چسب است، برطرف کردن این مانع‌ها برای هر بار وضو برایش مشقت داشته باشد، اگر بخواهد پاک کند وقت خیلی زیادی ازش گرفته می‌شود، آیا صحیح است همان‌طور وضو گرفته و نماز ...

■ چگونه حال و حوصله و توان انجام يك نماز مستحب 50 يا100 ركعتي را كسب كنم و حال آنكه حتي حال و حوصله 2ركعت آن را هم نداريم؟!

قبل از پاسخگويي به سؤال بايد بگوئيم كه در اسلام آنگونه كه در سوال آمده يك نماز 50 يا 100 ركعتي نداريم بلكه تمامي نمازهاي مستحبي به غير از موارد انگشت شماري كه چهار ركعتي و يا يك ركعتي مي باشند، مابقي دو ركعتي هستند و اگر هم گفته مي شود مثلا نماز شب ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز