■ نماز چه نقشي در زندگي سياسي مسلمانان دارد؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: سياست در اسلام، سياست خدعه و فريب و استفاده از هر ابزار و وسيله براي رسيدن به هدف و مقصد نمي باشد بلکه حرکت و فعاليتي جهت دار و مقدس در جهت تحقق اهداف نوراني اسلام و جامه عمل پوشاندن به دستورات الهي در جامعه بشري و در نهايت قرب به حق است.
پر کردن مساجد و نماز جماعت و نماز هاي جمعه و نماز هاي عید فطر و قربان، تاثير شگرفي در زندگي سياسي مسلمانان ايفا مي نمايد كه بطور خلاصه چند اثر آن را می نویسیم :
1.تشخيص و اطاعت از رهبري صالح
براي امام جماعت شرايطي گفته شده که مأمومين در صورت وجود آن شرايط مي توانند به وي اقتدا کنند و از وي تبعيت نمایند.
مشكل امروز مسلمانان آن است كه نماز مى خوانند ولى رهبرانشان افراد ترسو و وابسته و دست نشانده و بدون ملاك هاى الهى اند. با زبان از خداوند راه مستقيم مى خواهند، ولى در عمل بيراهه مى روند.
امام باقر ـ عليه السّلام ـ فرمودند : « هر كسي كه به خدا ايمان دارد و عبادت هاي طاقت فرسا هم انجام مي دهد ولي امام لايقي از طرف خدا ندارد، تلاشش بي فايده است.» (1)
2.بر قراري وحدت سياسي
در صورتي که مسئولين جامعه از نمازگزاران واقعي باشند و در مساجد حضور پيدا کنند، زمينه براي گسترش گفتمان سياسي مردم و مسئولین فراهم مي شود. اين امر باعث افزايش تفاهم سياسي و اعتماد متقابل نسبت به قضاوت، اجرا، تخصص و دانش طرفين مي شود؛ و مسئولين و مردم از امکانات، مضيقه ها و قابليت های هم مطلع شده و زمينه پذيرش انتقادات سازنده بين مسئولين و مردم فراهم مي شود. (2)
3.نفى طاغوت و ايستاگى در مقابل ستم‏
انسانى که فقط خداوند را عبادت نمايد و در مقابل او سر تعظيم و تسليم فرود آورد، غير خدا براى او حقير و کوچک مى‏شود و در مقابل طاغوت و ظالمان سر تسليم فرود نمى‏آورد. خداوند اين را يکى از اهداف بعثت پيامبر(ص) دانسته است: «و در ميان هر امتى، پيامبرى را مبعوث کرديم تا خداوند را عبادت نماييد و از طاغوت (هر چه در مقابل خدا است) پرهيز کنيد.» (3)
4.ناكام گذاشتن دشمنان اسلام
از نظر «سياسى» نماز - به خصوص نمازهاى جمعه، اعياد و جماعت - نشانگر شكوه، بزرگى و اتحاد مسلمانان و همچنين زمينه ساز پويايي و رشد سياسي جوامع اسلامي مي باشد و همين امور سبب می شود تا مسلمانان همواره براي مقابله با توطئه هاي دشمن آماده بوده و دشمنان اسلام را در پياده نمودن نقشه هاي شومشان ناكام بگذارند.
__________________
(1)« كُلُّ مَنْ دَانَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بِعِبَادَةٍ يُجْهِدُ فِيهَا نَفْسَهُ وَ لَا إِمَامَ لَهُ مِنَ اللَّهِ فَسَعْيُهُ غَيْرُ مَقْبُول» ؛ (الكافي، ج 1، ص 183)
(2)عليرضا وحدت پناه، نماز و جامعه شناسي، ستاد اقامه نماز و احياي زکات، بهار 84، دوم، ص 162
(3)«وَ لَقَدْ بَعَثْنا في‏ كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوت‏» ؛ (نحل : 36)

محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
1401/10/4 ساعت 11:00
کد : 458
لینک مطلب

■ من و همسرم از لحاظ اعتقادي ضعيف هستيم مثلا شوهرم راحت اجازه مي دهد نمازش قضا شود.. ما داراي يک دختر هستيم آيا درست است که فرزند ديگري بياوريم صرفا به اين خاطر که دخترم تنهاست پس آينده معنوي انها چه مي شود؟

همانطور که خود توانسته ايد اشکالات خود را بيابيد و اين دغدغه ذهني و اين مساله در ذهنتان نقش بسته است که آينده معنوي بچه ها چه مي شود براحتي با يک برنامه ريزي درست مي توانيد اين کاستي هاي خود و همسرتان را جبران نماييد و نه تنها آينده معنوي فرزندان ...

■ وقتی خدا به نماز ما احتیاجی ندارد چرا باید خودمان را این قدر به زحمت بیندازیم؟

البته خداوند نیازی به عبادت ما ندارد ولی آیا عبادت فایده‌ای برای ما ندارد؟ در واقع خداوند تبارک و تعالی که بهتر از هر کس دیگری به کمال و سعادت ما آگاهی دارد و بیشتر از هر کس دیگری به آن علاقمند و بهتر از خود ما، ما را می‌شناسد، می‌داند که رشد و کمال ...

■ باسلام . من چطور ارتباط اجتماعی خودرا با جوانان افزایش دهم. قبلا هم سؤال کرده بودم ازمحضرتان . که من دوماهه امام جماعت مسجدی شدم اهالی مسجدخوب هستند و اکثرشان جوان و هیئت امنا خوب . ولی.... یک مشکل جزئی بنده دارم که آن هم کم رو بودنم هست و آن هم به امید خدا به تدریج حل میشود . خواهشا مرا راهنمایی کنید؟

سلام علیکم ما در سایت قنوت مقاله های متعددی درباره راه کارهای برقراری ارتباط با جوانان و جذب آنها به مسجد بارگزاری کرده ایم که لینک مقالات را در ذیل ارائه می شود؛ 10 نكته درباره موفقیت ائمه جماعات در ارتباط با جوانان 1 http://qunoot.net/App/ ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز