■ اعمالي كه سبب قبول نشدن نماز می شود چیست؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: برخي اعمال که سبب می شود نماز قبول نشود، به شرح ذيل مي باشند:
1.ایمان نداشتن به امام زمان
امام باقر (ع) فرمودند: "کسی که به وجود امام زمانش اعتقاد نداشته باشد نمازش قبول نمی‏گردد" (1)
2.سبک شمردن نماز و بي اعتنايي نسبت به آن.
پیامبر اعظم (ص) فرمودند: "چه‏ بسا شخصی پنجاه سال نماز می‏خواند ولی یک نمازش قبول نمی‏شود؛ چون نمازش را سبک می‌گیرد و نمازی که سبک شمرده شود قبول نمی‏گردد". (2)
3.كسي كه در حال خودداري از بول و با باد معده نماز بخواند.
نماز در حال خوددارى از بول و باد معده مکروه است. امام صادق (ع) فرموده‏اند: كسى كه در حال نگه‌داشتن از بول یا باد معده نماز بخواند، نمازش كامل نیست. (3)
4.مردي كه امامت نماز جماعتي را به عهده مي گيرد كه آنها از امامت او كراهت دارد. (4)
5.پيشواي ظالم. (5)
6.بنده اي كه بدون ضرورت از مولايش فرار كند. (6)
7.نداشتن حضور قلب
امام باقر (ع) فرمودند : خداوند نماز بنده‌اى را كه دلش همراه بدنش نیست، نمى‌پذيرد. (7) پیامبر اکرم (ص) فرمودند: گاهی بنده‌ای نماز مى‏خواند درحالی‌که براى او، نه يك‌ششم نماز نوشته می‌شود و نه یک‌دهم. از نماز بنده تنها آن مقدار نوشته مى‏شود كه با توجه خوانده است. (8)
8.ریا و خودنمایى در نماز
امام صادق(ع) فرمودند: "در روز قیامت بنده‌اى را مى‌آورند كه اهل نماز بوده و خود نیز چنین ادعا می‌كند. به او مى‏گویند: تو برای آن نماز خواندی كه تو را ستایش كنند؛ پس به فرشتگان دستور مى‏رسد او را به سوى آتش ببرند". پیامبر(ص)فرموده‏اند: كسى كه براى خودنمایى نماز بخواند، مشرك است. (9)
9.خيانت در معامله (10)
10.كساني كه پروايي از ارتكاب گناه جنسي ندارند بگونه اي كه اگر زني خود را به آنها عرضه كند او را اجابت مي كنند. (11)
11.كسي كه اهل چشم چراني مي باشد. (12)
12.زني كه شوهرش به خاطر حقي از وي خشمگين باشد مگر آنكه از او راضي شود. (13)
13.زني كه براي غير شوهر خودش را خوش بو نمايد. (14)
14.زني كه بدون اجازه شوهرش از خانه بيرون رود. (15)
15.مرداني كه زنانشان را آزار دهند و زناني كه شوهرانشان را آزار مي دهند. (16)
16.غيبت مرد يا زن مسلمان، مگر اين كه غيبت شونده او را ببخشد.
پیامبر اکرم(ص)فرمود : هر کس غیبت مرد یا زن مسلمانی را بکند تا چهل روز نمازش قبول نمی‏شود مگر اینکه آن شخص او را ببخشد. (17)
17.قطع رابطه با برادر ديني
پیامبر اکرم(ص)به ابوذر فرمودند: "ای ابوذر مبادا با برادر دینی‌ات قطع رابطه کنی که در این صورت هیچ عملی از تو پذیرفته نمی‌شود". (18)
18.نگاه تند و خشم آلود به والدین
امام صادق (ع) : هر کس به پدر و مادرش از روي غضب نگاه كند، خدا هيچ نمازي را از او قبول نمي‌کند، اگر چه آنها در حق او ستم نیز کرده باشند. (19)
19.كسي كه عاق والدين شده است. (20)
20.كسي كه (عمداً) لقمه حرام بخورد، تا چهل شب نماز او قبول نمي شود. (21)
21.نماز آدم شرابخوار تا چهل روز پذيرفته نيست. (22)
البته این بدان معنا نیست که شخص چه نماز بخواند و چه نخواند، فرقی نداشته باشد؛ در واقع اگر چنین کسی نماز را نیز ترک کند دو گناه بزرگ را انجام داده است؛ یکی شراب‌خواری و دیگری ترک نماز؛ بلکه این روایت به این معناست که ارزش و تأثیر آن نماز پایین آمده است.
22.هر كسي كه مانع دادن زكات شود. (23)
23.رباخوار. (24)
24.بي‌اعتنایی نسبت به محرومان
امام‌صادق(ع) فرمود: "نماز كساني كه نسبت به آوارگان و برهنگان جامعه بي‌اعتنا هستند، قبول نيست". (25)
25.بدخواهی برای مسلمانان
خدا از مؤمنى كه بدخواه برادر مؤمن خود باشد، هيچ عملی را نمی‌پذيرد. (26)چه نماز و چه غیر نماز.
در پايان ذكر اين نكته نيز ضروري مي باشد كه برخي با مشاهده روايات عدم قبولي نماز با خود چنين تصور مي نمايند كه چون مثلا غيبت كرده اند و نمازشان قبول نمي باشد ديگر نيازي به خواندن نماز نيست و حال آنكه اين واجب الهي در هيچ حالتي از فرد ساقط نمي شود و با وجود اينكه بداند نماز او مورد قبول خداوند نيست بر او واجب است نماز خود را بخواند تا در قيامت به دليل ترك نماز مورد بازخواست الهي قرار نگيرد.
__________________
(1)قال الباقر(ع): "كُلُّ مَنْ دَانَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بِعِبَادَةٍ يُجْهِدُ فِيهَا نَفْسَهُ وَ لَا إِمَامَ لَهُ مِنَ اللَّهِ فَسَعْيُهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ وَ هُوَ ضَالٌّ مُتَحَيِّر" (اصول کافی، ج1، ص449).
(2)"و الله إنّه ليأتي علي الرجل خمسون سنة و ماقبل الله منه صلوة و احدة. فأيّ شيء اشدّ من هذا؟! و الله انكم لتعرفون مِن جيرانكم و اصحابكم مَن لو كان يصلّي لِبعضكم، ماقبلها منه لاستخفافه بها. إن الله عزّ و جلّ لايقبل إلا الحسن، فكيف يقبل ما يستخفّ به؟" (اصول کافی، ج 3، ص 269).
(3)امام صادق (ع) می فرمود: حاقن‏ و حاقب و حازق
1401/11/25 ساعت 09:41
کد : 477
لینک مطلب

■ بعد از اينكه وارد دانشگاه شدم به مرور زمان نمازم رو ترك كردم علت آن چيست؟

همانطور که مي دانيد دين همانند درختي است که نياز به مراقبت وحراست دارد ودر صورتي که انسان از آن غافل شود اين درخت با ارزش، رشد خود را ازدست داده وخواهد خشکيد ونماز ستون وپايه دين است.بنابراين در اين مورد که نماز تان را ترک مي کنيد لازم است آسيب شناسي ...

■ چه فرقي بين صحت نماز و قبولي نماز وجود دارد؟

به طور كلى در عبادات - كه يكى از بارزترين آن نماز است - سه شرط لازم است: 1 - شرط صحت؛ 2 - قبولى. 3- شرط كمال اول - شرايط صحت نماز، شرايطي مي باشند كه در صورت فقدان يكي از آنها نماز باطل بوده و اصل تکليف نماز از انسان ساقط نمي شد و در صورت عدم جبرا ...

■ نمازي كه حضرت علي(ع) اقامه كردند در حالي كه تيري در پايشان گير كرده بود و طبيب با توجه به گفته و توصيه فرزندان و اطرافيان آن حضرت(ع)، سر نماز تير را از پاي ايشان در آورد و با توجه به اين كه یکی از شرایط صحت نماز طهارت بدن و لباس می باشد و خون بيشتر از يك سكه 2 ريالي نماز را باطل مي كند آيا باطل است و يا حضرت(ع) آن را قضا كرده اند و اگر باطل شده حضرت قضا ننموده اند آيا خداوند نماز را همان گونه پذيرفته اند با توجه به اين كه قوانين خداوند لايتغير بوده مگر قانون خدا تغيير مي كند پس حسابگري و عدل دقيق خدا چه مي شود مگر او بين بندهايش فرق مي گذارد؟

ابتدا بايد همه جوانب یک واقعه تاریخی را بررسى کرد و پس از يقين به وقوع آن به داورى نشست. از همین رو ابتدا بايد بررسی کرد كه على( ع )چنين نمازى خوانده يا نخوانده است؟و اگر خوانده باشد بايد شرايط اين نماز و شرايط حضرت على( ع )را در نظر گرفته و پس از آن ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز