هم اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت برگزار شد

■ هم اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت برگزار شد

هم اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت برگزار شد

نشست هم اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت با حضور حجت الاسلام محسن قرائتی رییس ستاد اقامه نماز، نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب، محمود مظفر قائم مقام ستاد اقامه نماز و جمعی از ناشران و نویسندگان در سرای کتاب برگزار شد.

«محمود مظفر»، قائم مقام ستاد اقامه نماز در این نشست گفت: قول ها و مساعدت های خوبی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر حمایت از ناشران و نویسندگان حوزه نماز و مهدویت گرفته شده است، انشاءالله بتوانیم یک کتاب سال نماز با کمک ناشران و نویسندگان این حوزه داشته باشیم، کتاب های خوبی در مورد نماز نوشته شده است. در نظر داریم با توجه به نیاز جامعه و تخصصی تر پیش رویم.

بر اساس این گزارش، «حجت الاسلام محسن قرائتی» در این نشست با بیان اینکه نماز محور است، عنوان کرد: می گویند اگر می خواهی با کسی دوست شوی ببین نماز می خواند زیرا کسی که قدر خدا را نداند، قدر شما را نمی داند. وقتی مربی رانندگی پایش روی ترمز باشد، کارآموز رانندگی نمی تواند ماشین را حرکت دهد. شما نیز به هر چه می خواهید می رسید به شرط اینکه خدا بخواهد. در قرآن آمده است تا از چیزی نگذرید چیزی به شما داده نمی شود. یکی از خواب، یکی از شهوت، یکی از زن، یکی از مقام و یکی از جان می گذرد.

رییس ستاد اقامه نماز با طرح این سوال که قلم شما نویسندگان برای نماز چه کرده است، اظهار داشت: کتاب ها را باید تلخیص کنیم، امروز کسی کتاب های حجیم را نمی خواند، کاغذ گران شده، وقت کم است و مردم بی حوصله شده اند؛ اینها باید مد نظر نویسندگان باشد. بنده تفسیر نور را در یک جلد خلاصه آوردم. امروز باید بروشور چاپ کرد، به عنوان مثال باید دو میلیون بروشور در مورد فلسفه حجاب چاپ شود.

وی با اشاره به اینکه مخاطب نویسندگان باید نسل نو باشد، عنوان کرد: گاهی باید تقلید کنیم و گاهی خودمان باید الگو باشیم، در جایی باید قالب پذیر باشیم و در جایی دیگر قالب بسازیم. شما نویسندگان به سراغ تمام اقشار بروید. قرآن 200-300 داستان دارد، سوره یوسف 1400 نکته دارد. نویسندگان باید از داستان استفاده کنند. محور کارهایتان حول قرآن باشد. سوژه های قرآنی را پیدا کنید، از قصه، مثل و سوال و جواب در کتاب هایتان استفاده کنید. شما نویسندگان ضامن وقت خود و دیگران هستید.

قسمت پایانی این مراسم، به پرسش و پاسخ اختصاص داده شد.

«حسین صفری»، یکی از کارمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد کار کردن در حوزه نماز در فضای مجازی پرسید که حجت الاسلام قرائتی گفت: یک سال در ستاد نماز این مسئله مطرح بوده و در مورد آن کارهای بسیاری شده است، تشریف بیاورید و در جریان اقدامات قرار بگیرید.

حجت الاسلام عین الله عابدی تصریح کرد: آسیب هایی در مورد کتاب هایی که در حوزه نماز نوشته شده، وجود دارد. کتاب هایی که نوشته شده بر اساس ذوق و سلیقه نویسنده بوده نه نیازسنجی علمی. مسئله بعد این است که کتاب هایی که نوشته شده فردی بوده و به صورت جمعی و گروهی کتابی در این حوزه نوشته نشده است. مهارت نماز و حکمت آن باید با ظرافت تبیین شود. مسئله دیگر این است که بیشتر این کتاب ها در حوزه نماز تحقیقات کتابخانه ای است نه کیفی.

حجت الاسلام قربانی، از نویسندگان کشورمان در این جلسه خاطرنشان کرد: در بحث نوجوانان و دانش آموزان یکی از زبان هایی که می شود استفاده کرد، زبان تصویر است. زبان تصویر بین آدم ها مشترک است و نیاز به ترجمه ندارد. پیشنهادم این است که در حوزه نماز و مهدویت از رنگ و تصویر بیشتر استفاده شود و برای گروه سنی نوجوان بیشتر کتاب نوشته شود.

نادر قدیریان ، ناشر کودک و نوجوان بیان کرد: سالها پیش کتابی در مورد نماز به صورت کارت پستالی به ستاد اقامه نماز فرستادم اما نه نقدی شد و نه تقدیری. مدتی بعد خبری از ستاد مبنی بر چاپ اولین کتاب کارت پستالی نماز بیرون آمد .بنده جایی حضوری شکا را دیدم و این مساله را به اطلاع جنابعالی رساندم و به همراهتان فرمودید که پیگری لازم را انجام دهد. ۲۲ سال از آن روز می گذرید و اقدامی نشد. حجت الاسلام قرائتی در پاشخ اظهار داشت:ئ باید اسم شما را در آن کتاب می بردند . شما هم باید حساس تر و پیگیر تر بودید.

علی اکبر ابراهیمیان، از ناشران کشورمان با بیان اینکه بیش از پنج هزار کتاب دانشگاهی منتشر کردم، گفت: یکی از مشکلات در بحث نماز قرائت است. برخی از امامان جماعت طوری نماز می خوانند که نمازگزار را خسته می کنند و برخی از آنها صوت خوبی ندارند. شرایط نمازخانه رستوران ها و مسافرخانه ها بسیار بد است و فرد رغبت نمی کند که نماز بخواند. باید بستر نماز خواندن برای افراد جامعه فراهم شود. باید به نماز اول وقت خواندن در ادارات و سازمان ها توجه شود؛ فرهنگ سازی مسئله مهمی است و باید از مهد کودک آغاز شود. حجت الاسلام قرائتی در پاسخ اظهار داشت برای مهدهای کودک در زمینه نماز مفصل کار شده است و باید بیشتر کار شود.

شیرکوند، نویسنده کتاب نماز و سلامت تصریح کرد: متاسفانه در فضای مجازی اقدامات خوبی در مورد نماز نشده است پیشنهاد دارم که همه کتاب ها در مورد نماز با اجازه مولفان جمع آوری و در فضای مجازی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین اپلیکیشن ها در مورد نماز پراکنده است و قوی نیست.

اثنی عشری، نویسنده چشمه سار نماز با اشاره به اینکه نماز دغدغه ملی نیست و امری فردی و ذوقی است، بیان کرد: متاسفانه ما به طور مستقیم جوانان را به نماز دعوت می کنیم که این امر اثری ندارد. هنر این است که غیر مستقیم جامعه و جوانان را به نماز دعوت کنیم. برای دعوت به نماز در صدا و سیما اقدامی انجام نمی شود. همه چیز در فیلم ها تبلیغ می شود اما در مورد نماز کم کاری شده است.

منبع:شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/4/12 ساعت 12:25
کد : 3424
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
هم اندیشی
نویسندگان و ناشران
حوزه نماز
مهدویت
استاد قرائتی
نماز
سرای کتاب
qunoot
namaz

■ جلسه تبیین و تدوین سرفصل‌های دوره آموزشی مدرسین آموزشی استانها

حجت الاسلام ولیخانی  معاون تبلیغ مرکز تخصصی نماز در گفتگو با  قنوت بیان کرد: در این جلسه که اساتید و کارکنان اجرایی با مدیر مرکز تخصصی نماز داشتند به تبیین و تدوین سرفصل‌های دوره آموزشی 8 ساعته مدرسین آموزشی استانها پرداختند. وی &nb ...

■ اجلاس استانی نماز در قزوین برگزار می شود

 حجت الاسلام «سید قریش موسوی» در جلسه ستاد اقامه نماز که امروز (یکشنبه ۲۶ دی) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: از تمامی ظرفیت های استان باید در حوزه نماز استفاده شود و مقام معظم رهبری فرمودند برای نماز برنامه کوتاه ...

■ نماز عید قربان در جوار بارگاه منور رضوی برگزار شد

اقامه نماز عید سعید قربان، به امامت آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، روز ۸ تیرماه همزمان با سراسر کشور در حرم مطهر رضوی برگزار شد. مراسم اقامه نماز باشکوه عید سعید قربان از ساعت ۴:۳۰ دقیقه صبح پنجشنبه ...

■ شبکه مروجان نماز در جنوب کرمان اجرایی می شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: شبکه مروجان نماز از طریق صنوف زیر مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان، کانونهای مساجد،موسسات قرآنی، موسسات  فرهنگی و هنری، آموزشگاههای آزاد هنری، با استفاده از شیوه ها و ابزارهای نوین جهت ت ...

■ اقامه بیش از ۲ هزار نماز جماعت در مدارس گیلان

حجت الاسلام «ابوطالب حجازی» در اجلاس نماز شهرستان لنگرود با موضوع " نماز و مدرسه"با بیان اینکه نماز عمود دین و متعلق به اسلام است، گفت: " نماز و مدرسه" در مرحله اول متعلق به آموزش و پرورش است و اجلاس سراسری با این موضو ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز